Receptweb

Skvělý banana bread

Máme pro Vás recept na skvělý banana bread, který je bez lepku, sóji, laktózy a dokonce i sugar free. Je skvělý na snídaně nebo na odpolední svačinku.

Budete potřebovat:

  • 6 zralejších banánů (4 do těsta a 2 na vrch)
  • 100-125g kakaového másla (jde použít i ghíčko)
  • 2 vejce
  • 1 jogurt (bezlaktózový)
  • 1 šálek kokosové mouky
  • 1 šálek mandlové mouky
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • kokosový olej na vymazání formy
  • dle chuti můžete přidat kokosový sirup 1-2 polévkové lžíce
  • dle chuti můžete přidat 1/2 šálku sekaných ořechů (může být i mix různých druhů)

 

Postup:

  1. V míse, ve vodní lázni, nechte rozspustit kakaové máslo. Mezitím si 4 zralejší banány nakrájejte na menší kousky. Až máslo povolí, přidejte do něj oba šálky mouky a opatrně promíchejte. Poté přidejte zbytek surovin a vše dobře promixujte.
  2. Formu vymažte zlehka olejem a nalitejte umixovanou směs do formy. Zbylé dva banány rozkrojte každý podélně napůl a dejte na směs ve formě nahoru. Nemusíte nijak tlačit, stačí jen položit, během pečení by měli lehce propadnout sami.
  3. Pečeme v předehřáte troubě na 180°C 40-50 minut. Po upečení necháme ještě cca hodinku v teplé troubě, to zajistí, že bude krásně vláčný.

 

Teď už přejeme jen doubrou chuť!

Banana Bread