Bio agar prášek 10g, Amylon
Kód: A0340054Detailní popis produktu
Želírovací látka jako alternativa živočišné želatiny. Agar je bez chuti a bez zápachu a funguje výborně. Vyrábí se z mořských řas, neobsahuje lepek. Agar je nutné přivést k varu, aby mohl poté želírovat. K tuhnutí naopak nepotřebuje lednici, protože k němu dochází už při 35-40 °C. Čas nutný ke ztuhnutí je mnohem kratší než u želatiny.
Tipy na použití:
- dorty, poháry, aspiky
- pudinkové dezerty - panna cotta, nepečený cheesecake
- džem - 500g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu, přidejte předem namočenou 1 lžičku agaru a vařte, dokud se agar nerozpustí, nakonec oslaďte podle chuti. Skladujte v lednici nebo zavařte.
- želé bonbony pro děti nebo ozdoba na moučníky - uvařte agar v ovocném džusu a vlijte do forem na led, tekutinu také můžete v tenké vrstvě vylít na plech, nechat ztuhnout a vykrajovat různé tvar
Složení: Agar* (Rhodophyceae). *Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečení a přísady na vaření |
---|---|
Vlastnosti: | vegan, bez lepku, bez umělých sladidel |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář