2 doplňky stravy, které můžete vyzkoušet už dnes!

Doplňky stravy pro sportovce jsou u protinožců na Novém Zélandu kvalitou na světové špičce. V tomto odvětví tam působí velké množství firem a z celého světa se tam již několik dekád stahují vědci zabývající se výživou.

Jsme sami aktivní sportovci a rádi zkoušíme nové věci. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli seznámit vás se několika novozélandskými produkty, které pomalu začínají pronikat do Evropy. Vybrali jsme tři takové, aby si z nich každý vybral podle svého zaměření nebo je třeba mohl použít jako originální vánoční dárek svým blízkým.

1072-510x510

Good Green Stuff NUZEST, 600 g

Good Green Stuff – nejkomplexnější superpotravina vůbec

Představte si, že byste jednou sklenicí denně vyřešili příjem denních dávek všech důležitých živin, které v dnešní době většině z nás chybí. Tak dneska už přesně tohle jde. Je to díký Good Green Stuff (GGS), což je extrémně koncentrovaný nápoj, který je již desítky let stále vylepšován na základě nejnovějších studií, do kterých výrobce sám dává vysoké procento svých zisků. Najdete v něm extrakty z ovoce a zeleniny, vitamíny a minerály v přírodní formě, probiotika, bílkoviny, rostlinné enzymy, bylinky, fytochemikálie a vlákninu.

Konkrétně jde nápoj ze 77 různých zdrojů. Pár příkladů za všechny: ashwagadha, bioflavonoidy, černý rybíz, artyčok, ostropestřec, pupečník, resveratrol, šípek, ženšen, zelený čaj, koenzym Q10, hloh, hroznové semínko, lopuch, kurkuma, kozinec, spirulina, mořské řasy, pektin, len, klíčky, chlorella, papaya, řepa, zázvor, lékořice, špenát, jilm, chaluha, kustovnice, shiitake atd.

Však si představte, že výtažky z těchto všech superpotravin užíváte každý den. Má pak nějaká nemoc vůbec šanci? A to je důvod, proč tento produkt vznikl. Umožnit lidem v dnešní uspěchané a vystresované době cítit se lépe a být zdravější.

Clean Lean Protein – bezkonkurenční protein

Na českém trhu jsou stovky proteinů, tak si možná říkáte, proč bychom měli představovat nějaký další. My jsme ale vyzkoušeli Clean Lean Protein a myslíme, že výjimečný je.

Jsme sami aktivní sportovci. Po tréninku užíváme proteiny kvůli regeneraci svalů a vyzkoušeli jsme desítky různých typů, které jsme předtím vždy pečlivě vybírali na internetu. U některých cítíte, že se to ještě hodinu po vypití v člověku pere. Jiné jsou v pořádku. Ale úplně nejraději máme Clean Lean Protein, na který jsme narazili teprve před několika měsíci.

1074-510x510_1

Clean Lean Protein Rich chocolate NUZEST, 500 g

CLP je hráškový protein, u kterého po vypití subjektivně nepociťujeme vůbec žádnou těžkost. Potvrzuje to i míra stravitelnosti, kterou novozélandský výrobce uvádí 98%. A to platí navzdory tomu, že jde o velmi silný protein. Podle příchuti kolísá podíl bílkovin mezi 82 a 90%.

Stojí za to dodat, že stravitelnost není pouze o chvilkovém nepohodlí. Vypijete-li protein po tréninku, je třeba dodat zničeným svalům aminokyseliny co nejdříve. Bude-li se tělo s vypitým proteinem prát, bude jeho účinek výrazně nižší.

Další vlastností, kterou se CLP vymyká, je jeho zásaditost. Většina proteinů je kyselá a jak je známo, dnešní civilizace má s přemírou kyselosti velký problém.

Na stránkách výrobce – novozélandské firmy Nuzest – najdete CLP pod názvem superprotein.

 

Autor článku: nuzest.cz