Dnes jsme si pro Vás připravili recept na Linecké cukroví, které neobsahuje lepek, laktózu, vejce a dokonce ani cukr. Jde také upéct ve veganské verzi.
Budete potřebovat:
- 100g mandlové mouky (pokud máte alergii na ořechy, použijte pohankovou mouku)
- 100g kokosové mouky
- 100g rýžové hladké mouky
- 200g ghíčka (pro veganskou verzi 200g rostlinného tuku Naturli v kostce)
- 100g erythritolu
- 2 čajové lžičky egg replaceru
- citronovou kůru
- vanilkový extrakt nebo vyškrabat půlku vanilkového lusku
- oblíbený džem nebo marmeláda na výplň (džemy od Zwergenwiese jsou slazené stévií)
Postup:
- Do větší mísy vložíme všechny suroviny a ručně nebo za pomocí robota, vypracujeme těsto.
- Hotové těsto potom dáme odležet aspoň na jednu hodinu do lednice, ale nenechávat ho v lednici příliš dlouho.
- Poté těsto rozválíme, aby bylo cca 4-5mm tlusté a můžeme vykrajovat tvary.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud těsto nezesvětlá.
- Pak už jen promažeme marmeládou a lepíme k sobě.
Jelikož těsto neobsahuje nic, z čeho by se mohlo cukroví zkazit, vydrží mnohdy déle, než obyčejné cukroví. Musíte jen dávat pozor, aby záhadně nemizelo.. ????
Dobrou chuť!