Dnes jsme pro Vás připravili velmi jednoduchý veganský recept. Díky koření a složení potravin má velmi zajímavou chuť.
Budete potřebovat:
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 středně velká cibule
- 200 ml zeleninového vývaru (domácí nebo kostky)
- 200 ml kokosového mléka
- 2 ks menších batátů (cca 400 g)
- 150 g červené čočky
- ½ ks citrónu (nebo limety)
- 2-3 hrsti špenátu (čerstvého)
- 4 lžičky sušeného česneku
- 2 lžičky sušeného zázvoru
- 1 lžička rajčatového protlaku
- ½ lžičky kurkumy
- pepř, chilli
- rýže basmati
Postup:
- V pánvi na kokosovém oleji osmahneme cibuli nebo pórek. Přidáme česnek, zázvor, rajčatový protlak, kurkumu a další koření.
- Po pár zamíchání jen rozvoníme koření a přendáme do hrnce nebo rendlíku s pokličkou. Vše zalijeme zeleninovým vývarem. Po té vmícháme kokosové mléko a přidáme omyté, oloupané a na kostičky pokrájené batáty.
- Mezitím si uvaříme rýži dle návodu od výrobce.
- Červenou čočku propláchneme a přidáme ji do hrnce také. Celou směs dobře promícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme cca 20 minut.
- Na závěr vložíme do hrnce omytý špenát (nemícháme), přiklopíme a necháme ho jen zredukovat max. 5 minut.
- Hotovou směs podle chuti dokyselíme kůrou a šťávou z citrónu, případně dosolíme.
Přejeme dobrou chuť!