Tentokrát jsme si pro Vás připravili recept na jednoduchý teplý salát z pečených brambor a pečené cizrny. Pečená cizrna je pak další způsob, jak můžete konzumovat tuto luštěninu. Hodí se do teplých i studených salátů.
Budete potřebovat:
- 750g brambor
- 2 lžíce Selského koření na brambory Sonnentor
- 6 lžic olivového oleje
- 1 konzervu cizrny
- 1 lžíci mletého kmínu
- sůl
- 2 stroužky česneku
- 3 hrsti nasekané petrřelové nati
Postup:
- Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kolečka o tloušťce asi 1 cm. V míse je smíchejte s kořením na brambory a 2 lžícemi olivového oleje. Pečte rozložené na plechu vyloženém pečicím papírem asi 25 minut na 230 °C.
- Cizrnu sceďte a nechte okapat. Vložte do mísy a promíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, kmínem a solí. Na posledních pět minut pečení cizrnu přidejte do trouby k bramborám.
- Po upečení brambory a cizrnu smíchejte s nasekanou petrželkou. Pokapejte zálivkou z rozmačkaného česneku, soli a zbylého olivového oleje.
Teď už přejeme jen doubrou chuť!