Blog, Strana 4

Věděli jste tohle o fazolích?

Existují strakaté, červené, černé i bílé odrůdy fazolí. Jsou užitečným zdrojem draslíku, fosforu, železa, zinku, kyseliny listové a bílkovin. Lze je využít pro přípravu salátů, polévek, kaší, zapečených jídel, pomazánek či gulášů. Fazole mají však i své léčebné účinky. ...

V čem je Bio mouka jiná?

Pokud kupujete biochleba nebo si ho sami doma pečete, tak jste si určitě všimli, že chleba není tak nadýchaný, je spíše hutný, ale s výraznou vůní a chutí. Klíč k záhadě je v biomouce, která nemá tolik lepku jako ta konvenční, která je běžně dostupná v obchodech, ale ne...

Co jsou to Biopotraviny?

Co to jsou biopotraviny? V první řadě to jsou potraviny, a proto musí splňovat všechny zákony a vyhlášky vztahující se na běžné potraviny. Proto je nesmysl to, co občas tvrdí jejich odpůrci, totiž že biopotraviny nejsou bezpečné, protože nejsou konzervované a ošetřené p...

Recept na jednoduchou pomazánku z červené čočky

Dnes pro Vás máme připravený recept na jednoduchou, ale vydatnou pomazánku z červené čočky. Budete potřebovat: 200g červené čočky loupané 5 lžic extra panenského olivového oleje 1ks střední žlutá cibule 1ks mrkev 2 stroužky česneku 1 lžička mořské soli 1 lžičk...

Něco málo o rostlinném mléce..

Rostlinné nápoje zažívají v posledních letech boom: Vypadají jako mléko, vaří se z nich, peče či připravují koktejly nebo pěna do kávy. Níže najdete nejčastější druhy a něco málo k nim.   SÓJOVÉ MLÉKO Patří mezi nejprodávanější rostlinné nápoje. Je vyrob...

Jaké jsou přednosti přírodní kosmetiky?

Syntetické složky obsažené v běžných (konvenčních) kosmetických produktech se přes kůži dostávají do organizmu, kde se hromadí v tkáních. Jelikož je lidský organizmus nezná, není schopen je zpracovat a po nějaké době mohou vzniknout zdravotní problémy. Z tohoto důvodu j...

Jak používat pleťové oleje?

Používání pleťových olejů namísto krémů je stále více oblíbené, ale i přesto je mezi námi ještě dost „váhajících“ dam, které se olejům vyhýbají. Většinou z přesvědčení, že olej zanechá pokožku moc mastnou, ucpává póry či není tak vhodný na různé typy pokožky. Pojďme si ...

Na co jsou dobré konzervanty?

Pojem konzervanty je novodobým strašákem. Opravdu škodí? Proč se do potravin přidávají? Udělejme si v tom pořádek. Nejprve si pojďme vymezit základní pojmy a jejich dělení. Konzervanty v potravinách patří do jedné velké skupiny, která se nazývá potravinářské přidané lá...

Recept na nepečené kakaové sušenky

Dnes pro Vás máme recept na nepečené kakaové sušenky s ovesnými vločkami.  Budete potřebovat:  120g másla (může být veganské) 125ml mléka (může být i alternativa – s mandlovým velmi dobré) 300g moučkového třtinového cukru 4 lžíce kakaa 300g ovesných vl...

Recept na 2 jednoduché domácí limonády

Připravili jsme pro Vás 2 recepty na osvěžující limonády. Limonáda z kiwi Budete potřebovat:  2 svazky čerstvé máty 1 větší limetku 3 kusy kiwi 100ml teplé vody 80-100g třtinového cukru 1,5 litru vody (může být perlivá nebo filtrovaná) Postup: Třtin...