Tentokrát jsme si pro Vás připravili recept na voňavý dýňový krém, ideální k podzimu.
Budete potřebovat:
- 1 dýni Hokkaido
- 2 polévkové lžíce červené čočky
- 1 větší cibuli
- 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžičku provensálského koření
- 1 lžičku soli
- 1 polévkovou lžíci čerstvého zázvoru
- 100 ml rostlinné smetany
- 4 polévkové lžíce černého sezamového semínka
Postup:
- Dýni umyjte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte se 2 lžícemi oleje, solí, provensálským kořením a pečte do měkka při 170 °C.
- Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na oleji. Přidejte červenou čočku, zázvor a osmahněte a zalijte 1 litrem vody. Vařte asi 15 minut.
- K vývaru přidejte upečenou dýni, povařte a rozmixujte do hladkého krému.
- Polévku zjemněte na talíři rostlinnou smetanou a posypejte opraženým sezamovým semínkem.
Teď už přejeme jen doubrou chuť!