Voňavý dýňový krém

Tentokrát jsme si pro Vás připravili recept na voňavý dýňový krém, ideální k podzimu.

Budete potřebovat:

  • 1 dýni Hokkaido
  • 2 polévkové lžíce červené čočky
  • 1 větší cibuli
  • 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžičku provensálského koření
  • 1 lžičku soli
  • 1 polévkovou lžíci čerstvého zázvoru
  • 100 ml rostlinné smetany
  • 4 polévkové lžíce černého sezamového semínka
  •  

Postup:

  1. Dýni umyjte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte se 2 lžícemi oleje, solí, provensálským kořením a pečte do měkka při 170 °C.
  2. Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na oleji. Přidejte červenou čočku, zázvor a osmahněte a zalijte 1 litrem vody. Vařte asi 15 minut.
  3. K vývaru přidejte upečenou dýni, povařte a rozmixujte do hladkého krému.
  4. Polévku zjemněte na talíři rostlinnou smetanou a posypejte opraženým sezamovým semínkem. 

Teď už přejeme jen doubrou chuť!

krém-768x432