Jak vytvořit zdravé a chutné jídlo

zdravavyziva-900x600

Jídlo patří k nejdůležitějším aspektům našeho života. Často se snažíme najít rovnováhu mezi potěšením a zdravým životním stylem. Naštěstí existuje několik jednoduchých principů, které zefektivní příjem našich živin, a zároveň potěší naše chuťové pohárky!

Pokud jste jako já, váš den je zaplněn mnoha úkoly, které je třeba udělat – obvolávání obchodních kontaktů, dodržování termínů nebo péče o domácnost. V tomto šíleném shonu často děláme kompromisy a spokojíme se s tím, co je, a tak si dáme si jídlo z fastfoodu, i když víme, že se po něm budeme cítit nafouklí.Právě proto je tak osvobozující, když konečně zjistíme, že jen několik drobných změn a návyků může všechno zvrátit. Když jsem začala sledovat své každodenní stravovací návyky, zamýšlela jsem se nad tím, jak udělat jídlo chutné a zároveň zdravé.Potěšení z výživných a chutných jídel je způsobeno několika klíčovými faktory:
  • Cílem je používat ingredience v jejich nejpřirozenějším a nejméně zpracovaném stavu. Ujistěte se, že suroviny, které kupujete, pochází od výrobců, kteří dodržují zásady ekologického zemědělství, ale také zpracovávají své suroviny při nízkých teplotách. Tato kritéria jsou důležitá zejména u ovoce, zeleniny a ořechů. Enzymy a mikronutrienty jsou ničeny během tepelného zpracování. Konzumace potravin v bio a raw kvalitě nabízí řadu zdravotních výhod.
  • Následující zásady slow food jsou klíčem zachování potřebných živin. Jako příklad mohu uvést, My Raw Joy cookies, které jsou místo pečení dehydratovány (sušeny) po mnoho hodin. Výroba je sice mnohem komplikovanější, ale také přináší mnohem uspokojivější výsledek a vysokou výživou hodnotu. Díky tomu, že ovoce používané v našich produktech šetrně sušíme vzduchem, je jeho chuť stále tak intenzivní. Kvalitně připravené jídlo vždy vyhrává nad fast foodem.

  • Pro zajištění maximálního kulinářského požitku je důležité dodržovat tradiční výrobní postupy. To platí zejména u čokolád z nepraženého kakaa. Bez správného promíchání čokoládové hmoty se obvykle vytváří drsná písčitá struktura. Pokud věnujete celému procesu výroby čas a trpělivost, vzniká čokoláda s lesklou strukturou a lahodnou krémovou chutí. Podobně to funguje u kterékoliv jiné přípravy a vaření zdravého jídla. Přemýšlejte o tom, co můžete udělat, abyste získali stejnou texturu a vyváženou chuť. Vyvážená kombinace bylinek a koření dokáže změnit obyčejné jídlo v lahodnou pochoutku.

Objevování zdravého stravování mě zavedlo k mnoha dalším prospěšným činnostem, jako je meditace a jóga. Rychle jsem pochopila, že kvalitní a zdravý život je každodenním procesem, jež se skládá z mnoha malých krůčků, které způsobí velkou změnu. Jelikož jsme rodinná firma, která vznikla díky osobním příběhům o uzdravení raw veganskou stravou, jsme rádi, že s vámi můžeme sdílet pár návodů a tipů, pomocí nichž můžete podpořit vaše zdraví a vitalitu. Ať už se jedná o naše příspěvky na webu, naše produkty nebo osobní akce. My Raw Joy představuje přesně to, co je v jejím jménu – radostný životní styl, který můžeme zažívat každý den.

Připojte se k nám na této cestě k pevnému zdraví!

Zdroj: myrawjoy.com Sanja Hurem zakladatelka